Eboltási tájékoztató

EBOLTÁSI TÁJÉKOZTATÓ

 

A 2017.évben Mende községben Ismét aktuális az ebek veszettség elleni oltása, amely az alábbiak szerint történik:

március  24. péntek          Mende Pusztaszentistván MÁV állomás    8-10 óráig

március  25. szombat       Mende Fő u. 46./A (Állatorvosi rendelő)       8-10 óráig

április 1.  szombat             Mende Dózsa Gy. u. 147.(Richter köz)        8-10 óráig

                                              

Az állatorvosi rendelőben (Mende, Fő u. 46./A) továbbra is az alábbi rendelési időben, valamint előre egyeztetett időben az állat tartási helyén is folyamatosan lehetséges az állatok oltása:

szerda: 13.30-15.30 óráig

csütörtök: 16-18 óráig

 

Az eboltási díjat a helyszínen kell kifizetni, melynek összege                   4.500,- Ft.

Amennyiben a tulajdonos nem rendelkezik az előírásoknak megfelelő sorszámozott oltási könyvvel, a KISÁLLAT EÜ. KÖNYV kiállításának díja                 500,- Ft.

 

Minden 3 hónaposnál idősebb ebet – tudományos-kutatási és laboratóriumi vizsgálati célból tartott állatok kivételével – a tulajdonos vagy tartója köteles évenként – a három hónapos kort elért ebeket harminc napon belül, majd hat hónapon belül ismételten – a saját költségére állatorvossal veszettség ellen beoltatni. Több betegség elleni (kombinált) oltóanyag csak az ebtartó előzetes kérésére, veszettség ellen legalább kétszer oltott, egy évnél idősebb állatoknál alkalmazható.

KISÁLLAT EGÉSZSÉGÜGYI KÖNYV-ben kell rögzíteni.

Minden eb az oltás során féregtelenítő tablettát kap (az oltás ára ezt tartalmazza), amelyet az állat eledelébe kell beadni.

Felhívom figyelmét, hogy veszettség ellen csak elektronikus transzponderrel (mikrochippel) megjelölt eb oltható, valamint a szervezett – összevezetéssel történő – tömeges mikrochip-behelyezés tilos, így a mikrochip behelyezés kizárólag az állatorvosi rendelőben, valamint az eb tartási helyén végezhető el.

Elérhetőségek:

Dr. Popovics László Tel.: 06-20/555-8264

Dr. Ágoston István Tel.: 06-20/936-1731

 

A védőoltás alól elvont ebet, mint az emberre egészségügyi szempontból veszélyes, valamint az állatok egészségét veszélyeztető beteg vagy betegségre gyanús ebet a települési önkormányzat állami kártalanítás nélkül köteles kiirtatni és szabálysértési eljárást lefolytatni

 

Dr. Mona Gyula  címzetes főjegyző

Mende, 2017.02.12.

Ügyfélkapu

Magyar Államkincstár

Hírös hulladékgazdálkodás

Közadatkereső

Tápiótérség csatorna

Wednesday the 24th. Mende Község Önkormányzata. Hostgator coupon - All rights reserved.